2014. november 5., szerda


[news] 2014.11.05. SM ÁRNYÉKÁBAN






A szerző Mark James Russell nemrég megjelentettet egy könyvet a K-popról, és bizony kiderült, hogy az SM Entertainment nyomást gyakorolt a kiadóra, hogy távolítsa el JYJ-ről szóló hivatkozásokat.. 
Erre úgy derült fény, hogy Oegukeen blogja írt  egy mélyre hatoló felül vizsgálatot Mark James Russell  K-pop Now !: A koreai Music Revolution c. könyvével kapcsolatban.

Oegukeen blogja rámutatott arra, hogy voltak furcsa ellent mondások Mark James Russell
által írt K-pop Now !: A koreai Music Revolution c. könyvében.

A blog szépen leírja azt, hogy hogyan épül fel a könyv pl. :szépek a képek .a könyv 6 fejezetből áll stb de most jön a lényeg.

Ami feltűnt, és már nem stimmelt neki az a  következők voltak:

  • A  3. és 4. fejezetében  bevezeti a szerző  a  15 fiú, 13 lány együttest . Ezek betűrendben vannak felsorolva, kivéve az első három  együttest az egyes fejezetekben,  Oegukeen blognak gyanús az, hogy az író első és négy oldalt szentelt nekik, ahelyett, hogy a szokásos két másik együttes kapott volna helyett.

  • Feltűnt az is a blognak, hogy  az összes többi zenekar  korábbi tagjai is  szerepelnek benne, csak egy együttessé nem. Utánanézet egy kicsit (kinyitotta a  Wikipediát), és például, Hyuna a Wonder Girls -nél csak egy fél évet volt, és mégis megemlítették miután tagja volt, míg  a TVXQ  ex-tagokat,  akik ott voltak 6 évig az együttesben,  őket nem. 

  • TVXQ, duóként van feltüntetve, még akkor is, ha a korábbi eredményeket nézzük, amit  öt tagúként értek el.


Nos valljuk be egy TVXQ rajongónak, aki ismeri a volt 5-ös fogatott, annak ez rögtön szemet szúr.Viszont aki nem ismeri annak nem fog, hisz honnét tudná, hogy mi az igazság 
A három korábbi tagot, a jelenlegi  zenekaruk a  JYJ-t,csak kétszer említik a könyvelején,azt hogy hogyan hat  példaként a Kpop zenekaroknak a furcsa neveik, és hogy egyszer tartottak koncertet Európában. 
Szívesen megnézném én is ezt a könyvet
A nagy meglepetés az volt, hogy  válaszol erre a szerző. Legalább volt annyi becsülete,lelki ismerete. és nem próbálta meg eltussolni.

Válasz:
MJ Russell  Október 20, 2014 15:40
"Szia Oegukeen: Köszönöm, hogy  felülvizsgáltad. Nagyon kedves tőled.

Igen, egyetértek veled a JYJ / TVXQ kérdésben. De sajnos, ez nem az én döntésem. SM Entertainment elég hajthatatlan hogyan legyen TVXQ  . Ami nagyon rossz, mert én nagyon szerettem Xia "Incredible" (többek közötti dal)."


Ez nem más  mint további bizonyíték arra, hogy az SM beavatkozik az együttes ügyeibe annak ellenére, hogy  Fair Trade Commission arra kérte hogy ne tegye. A legfelháborító az, hogy még egy egyszerű könyvből is képesek JYJ törölni, mintha sosem lettek volna..

Sok rajongó támadja a szerzőt, aki a saját blogjában elkezdi kifejteni aTVXQ együttes körüli ügyet.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése